Veiligheid heeft een tijd

Brand. Je moet er niet aan denken, toch? Juist wel! In Nederland zijn er jaarlijks ruim 100.000 branden. Dat zijn er bijna 180 per dag. Het kan iedereen, altijd en overal overkomen. Wat de oorzaak ook is, de gevolgen van een brand, materieel, financieel en vooral emotioneel, zijn vaak enorm. Juist daarom moet je er wél aan denken. Niet alleen om het te voorkomen, maatregelen die de gevolgen beperken zijn net zo belangrijk. Als het om mensenlevens gaat telt iedere seconde. Daarom biedt Secuur brandvertragende middelen die de bewoners en gebruikers van een pand meer tijd geven om veilig weg te komen. Zo geven wij veiligheid een tijd.

220330 Secuur BV Veiligheid [visual 2]

Brand is sneller dan de brandweer

Brand grijpt doorgaans razendsnel om zich heen. Uit een onderzoek door TNO/Efectis (centrum voor brandveiligheid) is gebleken, dat een klein brandje in een prullenmand al snel een grote uitslaande brand kan worden. Vaak is het een kwestie van slechts enkele minuten.

De gemiddelde aanrijtijd van de brandweer bedraagt een klein kwartier. Brand daarentegen breidt zich vaak al binnen een paar minuten uit. Je kan daarmee zeggen, dat brand sneller is dan de brandweer. Daarom is het zo belangrijk dat alle brandbare materialen zijn bewerkt met brandvertragende middelen. Vloeren, draagconstructies, muren, plafonds, het zijn allemaal onderdelen van een pand die bij een brand snel aangetast worden.

Dankzij onze brandvertragende middelen geef je mensen in plaats van een paar minuten soms wel een paar uur de tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

Brand. Je moet er juist wel aan denken. Brandvertragende middelen redden namelijk mensenlevens.

Extra tijd,
Wanneer elke seconde telt.